Uprzejmie informujemy, że dnia 24 grudnia 2018 roku (poniedziałek) Urząd Gminy Strzeleczki będzie nieczynny. Za utrudnienia przepraszamy.

 

Ochrona Danych Osobowych

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

W ZAKRESIE OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

 

Urząd Gminy Strzeleczki informuje, że zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego
i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE  (RODO):

  • Administratorem danych jest Urząd Gminy Strzeleczki z siedzibą Rynek 4, 47-364 Strzeleczki,
  • Inspektorem ochrony danych w Urzędzie Gminy Strzeleczki jest Pan Łukasz Borsuk tel. 77 407 66 60 (wew. 106), e-mail sekretarz@strzeleczki.pl
  • Dane będą przetwarzane wyłączenie w celu zrealizowania usług przez Urząd Gminy Strzeleczki/Gminę Strzeleczki
  • Celem zbierania danych osobowych jest:
  • realizacja obowiązków lub uprawnień gminy wynikających z przepisów prawa,
  • jest to konieczne do realizacji umowy, gdy osoba, której dane dotyczą, jest jej stroną lub gdy jest to niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą;
  • jest niezbędne do wykonania określonych prawem zadań realizowanych dla dobra publicznego;
  • Dane będą udostępniane wyłącznie na rzecz Urzędu Gminy Strzeleczki/Gminy Strzeleczki.
  • Państwa dane będą przechowywane przez okres określony w JRWA.
  • Nie podanie w/w danych osobowych będzie skutkowała nie zrealizowaniem usługi,
  • Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
  • Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Państwa narusza przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego
    i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
    z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych
    oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE,
  • Państwa dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany oraz tradycyjny,
  • Dane podajecie Państwo dobrowolnie.

 

WÓJT GMINY STRZELECZKI

 

/-/ Marek Pietruszka

Imieniny: Alfreda, Izydora, Zoriny

°C °C

Język strony
Zamów newsletter
Projekt i realizacja: © 2011-2018 netkoncept.com - skycms
Polityka prywatności