Konkurs “NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO-SMAKI REGIONÓW”
Marszałek Województwa Opolskiego Andrzej Buła zaprasza do udziału w XX-tej, jubileuszowej edycji konkursu “Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Ogólnopolski konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” jest przedsięwzięciem, którego celem jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy na temat żywności wysokiej jakości. Organizatorem konkursu jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego we współpracy z Marszałkiem Województwa Opolskiego. Tegoroczny konkurs został objęty patronatem Marszałka Województwa Opolskiego.
Konkurs jest organizowany w dwóch etapach – pierwszy tzw. regionalny odbywa się na terenie województwa opolskiego, gdzie komisja konkursowa przyznaje regulaminowe nagrody i wyróżnienia oraz nominuje produkty do nagrody „Perła”. Drugi etap to finał krajowy, który odbędzie się podczas targów „Smaki Regionów”, gdzie podczas uroczystej gali wręczone zostaną statuetki „Perły”.
Etap regionalny konkursu zostanie zorganizowany w dniu 5 września 2021r. w Muzeum Wsi Opolskiej z zachowaniem obowiązujących norm sanitarnych.
Regulamin i karty zgłoszeniowe dostępne są na stronach:
www.opolskie.pl, www.dziedzictwokulinarne.opolskie.pl, www.oodr.pl
Dokumentację należy przesłać lub dostarczyć do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 26 lipca 2021 r. z dopiskiem "Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich" na adres:
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie
ul. Główna 1
49 - 330 Łosiów